Utflyktsmål 

Här är några av de många fina besöksmål som vi varmt rekommenderar.

VJ Vilt Nissaryd

Mitt ute på landet i Nissaryd, mellan Hyltebruk och Långaryd, har Jonas Carlsson och Caroline Engvall byggt upp sin verksamhet på Jonas släktgård. I den lantliga idyllen driver de gårdsbutiken VJ Vilt Nissaryd.


Här kan man sitta utomhus och fika men även handla chark, delikatesser och köpa med sig grillkött. Här säljer det bl a. smörgåsar med viltkött, men även annat pålägg.


Det finns en stor efterfrågan på förädlade viltprodukter som grillkorv, hamburgare, salami och ölkorvar med olika smaksättning.

Tiraholms Fisk

INSJÖFISKE, RÖKERI, GÅRDSBUTIK, FISKRESTAURANG


Tiraholm Fisk ligger vackert på en udde i Bolmen, här njuter ni nyfångad fisk från sjöns rena vatten.

Genom finaste mathantverk blir insjöfisken till delikatesser av färsk, rökt, gravad och filead fisk som saluförs i gårdsbutiken. I den rustika fiskrestaurangen serverar vi hemlagade rätter av gös, regnbåge, gädda, ål och lake.

En härlig kombination av mat, miljö och människor möter er i den djupa smålandsskogen. Välkomna!

Alpackagården i Kråkshult

Alpackagården i Kråkshult finns något för alla!

Hälsa på ett 50 tal glada alpackor och lär dig om alpackor på tippspromenaden.


I caféet kan ni njut av en våffla eller en glass, koppla av med en kopp kaffe på  uteservering eller inne i gårdsbutiken!  


I gårdsbutiken hittar ni souvenirer från Småland och Anderna, alpackornas hemtrakter. Ull och garn från våra egna alpackor finns att köpa här samt färdigstickade klädesplagg. Även smycken och annat smått och gott finner ni i vår renoverade ladugård.

Glassbo Våffelstuga

Glassbo Våffelstuga är en liten fin oas på den halländska skogsbygden mellan Torup och Hyltebruk. Här kan du slå dig ner och ta en fika i naturskön miljö. De serverar våfflor med sylt och grädde, ostkaka, dagens kaka och hembakat bröd samt fler delikatesser.


Du kan välja om du vill sitta ute om vädret tillåter eller inne vid den öppna spisen.

Hylte Jakt & Lantman

Hos Hylte Jakt & Lantman hittar du hundmat, trädgårdsartiklar, fisketillbehör, färg, grillar, jaktkläder, järnvaror, motorsågar, vitvaror, verktyg ja det mesta du kan tänka Dig.

Butik Paletti Unnaryd

Butik Paletti är ett butikskoncept med fokus på hållbarhet med ekologiska och rättvisemärkta produkter.


Ekologisk livsstilsbutik med hållbart mode, både manligt och kvinnligt och giftfria leksaker, Palettis skafferi med närproducerat och eller ekologiska delikatesser och saker för hus och hem.

Charlottenlund i Långaryd

Charlottenlund har en restaurang med genomtänkt meny som passar de flesta gourmander. Många av råvarorna kommer lokalt från Långaryd. Allt kryddas med egna örter från deras orangeri. I våra barer finns ett stort utbud med läckra kaffedrinkar.


Besök trädgården den japanska trädgården som erbjuder avkoppling för både öga och skäl. Här får man gärna mata deras japanska Carp Koi som simmar i dammen. 

Bäckhästens Bageri & Café i Unnaryd

Bäckhästens Bageri & Café är ett KRAV-certifierat bageri där du kan handla kakor och ekologiskt bröd bakat i vedeldad stenugn. De bakar tex traditionella småländska skållebröden, precis som man gjort sedan generationer tillbaka i den här trakten, såväl som nya skapelser. Allt är ekologiskt. De tycker det blir godast så.


Här finns en liten gårdsbutik med grönsaker från deras  ekologiska odlingar men även lite hantverk och annat roligt.


I deras sommarcafé kan man njuta av smörgåsar och läckra bakverk i glashuset eller utomhus intill hagarna med hästar och kor.

CJ Tält & Fritid i Torup 

Cj Tält & Fritid håller alltid hög och personlig service.  Här hittar du har prisvärda fritidsprodukter från starka varumärken och Sveriges mest unika sortiment för en njutningsfull och bekväm camping.   


Behöver du tillbehör till din husvagn, husbil? Här hittar du tillbehör från KAMA Fritid, Europas ledande leverantör av tillbehör för husvagn, husbil, camping och fritid.


De är även återförsäljare för KAMA Fritid och DCT-Vejles campingprodukter detta ger er tillgång till ett brett sortiment av kvalitesprodukter som bord, stolar, förvaring, köksutrustning, rengöring och sanitet.


Cj Tält & Fritid är Sveriges största återförsäljare för Camp-Let tältvagnar och har även begagnade tältvagnar från Isabella Camp-let, Campooz & Comanche.

Välkommen att kontakta oss!

Tfn

076-3460678

076-3462001