Runt omkring oss

Området runt  Bexet inbjuder till svalkande bad, spännande fisketurer, härliga skogspromenader och cykelturer. Hyltebruk som ligger 6 km bort erbjuder det mesta i serviceväg. Här finns matvaruaffärer, banker, systembolag, bensin, bibliotek, kafeer och turistinformation.

Om man vill åka på lite längre utfärder ligger Gekås i Ullared ca 50 km bort. Till High Chaparall är det ca 65 km och till Halmstad är det ca 50 km.

Runt omkring oss

FISKE


Färgensjöarna erbjuder ett spännande fiske efter framför allt gös, gädda och aborre. Stora Färgen, som campingen ligger vid, har ett maxdjup på 17 m och innehåller många öar, både stora och små. Vertikaljigging och trolling är är de vanligaste fiskesätten. Mellanfärgen är den  minsta av de 3 sjöarna och har stora skillnader i vattendjup. Längst ner ligger Södra Färgen med branta djupkanter och långgrunda stränder. Om båten inte är för stor brukar det inte vara några problem att ta sig mellan sjöarna under broarna som binder samman allt till ett stort härligt system, ca 12 km långt.

En djupkarta är framtagen och säljs på särskilda försäljningsställen.

Fiskekort är obligatoriskt för alla över 15 år och kan köpas på campingen.


CYKEL


Runt Bexet finns många fina cykelvägar, både asfalterade och grusvägar. Man cyklar genom byar där de rödvita husen är ett vanligt inslag. Åkrar och ängar med sommarblommor som vajar i vinden och skogar där älgar och rådjur huserar är andra inslag på din cykeltur. På sensommar/höst får du inte glömma korgen så att du kan plocka de bär och svampar som väntar på digKANOTING/BÅT


Färgensjöarna inbjuder till trevliga turer med båt eller kanot. Öarna som finns i framförallt Stora Färgen är lockar till ilandstigning där man kan avnjuta fikakorgen.